Italienska Desserter

Italienska desserter – som smeker smaklökarna och fyller sinnet med solmogna dofter.

Syndigt gott! Kaloribomberna efter maten väcker ofta dubbla känslor. Men det finns en väg till ångestfri och sinnlig njutning: La dolce vita italiana! Italienarna har en avslappnad inställning till efterrätter. Ofta är det stundens ingivelse som får styra; säsongens frukt och bär, en perfekt mogen ost eller ett läckert bakverk hos den lokala bagaren.

Som värd behöver man faktiskt inte bekymra sig så mycket om desserten för ofta ordnar gästerna den. I varje fall på landsbygden är det vanligt att man tar med sig en dessert när man är bortbjuden, ungefär som vi tar med oss en flaska vin. Det är en älskvärd tradition, som alltid blir mycket uppskattad. Men trots den lättsamma attityden presterar italienarna ofta efterrätter som är svårslagna.

Boken bjuder på de läckraste desserterna från Italien i urval av Bo Hagström och Robert Maglia. Robert Maglia står för recept och tillagning och Bo Hagström för text och anekdoter.

Bo Hagström känd från Tv-programmet Solens Mat och böckerna Solens Mat, Solens Smak och Solens Öar. Robert Maglia med bakgrund från Italien och italiensk mat som specialitet. Robert har 2 gånger varit finalist i tävlingen Bocuse D´or i den svenska uttagningen.

Köp den dag på Adlibris.