Referenser
Lite fakta om Robert Maglia
Robert Maglia-46 år, konsult och matlagare från Göteborg med italiensk pappa
Utbildad kock och konditor
Arbetar idag som konsult i det egna företaget Maglia Gourmetservice.
Har jobbat i toppskiktet inom svensk gastronomi de senaste 15 åren med bla internationella tävlingar, matgästspel och föreläsningar runt om i världen. Ofta då tillsammans med kollega Leif Mannerström.
Leif är en nära vän och har varit min mentor sedan 20 år tillbaka.
Drivit ett flertal av Sveriges bästa restauranger såsom Belle Avenue, Kattegatt Gastronomi, Divino…
Produktutvecklar och samarbetar idag med varumärken såsom Bergstrand´s Kaffe med eget kaffe (Miscela di Maglia), Lunchexpress med en serie om 5 rätter italiensk mat, Meny Italiana och Cascina San Cassiano (italienska delikatesser) Werners Gourmetservice (exklusiva livsmedel) Gbg o co
Här följer lite mer info med bla tidigare arbetsplatser.
1991 Souschef på anrika Restaurang Gösta´s på Södra Vägen, numera Linnéa
1992 Köksmästare på Restaurang Andra Våningen tillsammans med Crister Svantesson, Göteborg
1993 Arbete på Restaurant Saison, Köpenhamn under Erwin Lauterbach
1993-1996 Köksmästare på Belle Avenue, Park Avenue Hotel, Göteborg tillsammans med Crister Svantesson
1996-97 Arbete som chef de partie på Restaurang Bagatelle, 2 stjärnor Guide Michelin, Oslo under Eyvind Hellström. Nordens då enda 2 stjärniga restaurang.
1997-1999 Köksmästare på Kattegatt Gastronomi och Logi i Torekov. Vald till Sveriges bästa restaurang 1998 av Gourmet (White Guide)
1998 Finalist Årets kock
1998,”Anklever Maglia” vald till ”Årets rätt -alla kategorier”, utav tidningen Gourmet
2000-2002, Öppnade och drev egna restaurangen Bistro 1965 som valdes till Sveriges 14:e bästa restaurang i Sverige utav tidningen Gourmet
2002 Vald till ”Årets mest intressanta matlagare i Sverige”, utav tidningen Gourmet
2002 Pris för ”Årets krog” utav tidningen Gourmet med egna Restaurangen Bistro 1965 i Göteborg
2002-2004 Arbete med Leif Mannerström, Sjömagasinet, Göteborg
2003, 5:e plats, EM i matlagning ”Gualtiero Marchesi Award”, Milano
2004-2006 Konsult och driftsansvarig för Restaurang Undici, Stockholm
2005 Silver i Svenska VM uttagningen för kockar ”Bocuse dór”
2006-2008 Konsult och kökschef för Restaurang Divino , Stockholm, utvald till Sveriges bästa italienska restaurang utav White Guide
2007 Silver i Svenska VM uttagningen för kockar ”Bocuse dór”
2007 Silvermedalj individuellt i EM för professionella kockar ”Nordic Challenge”, Köpenhamn
2007 7:e plats ”Kockarnas Kock” i Sverige (Sveriges mest meriterade kockar utser varje år de 20 mest inflytelserika kockarna i landet)
2008-2009 Konsult/Frilans, ägare av italiensk delibutik Göteborg
2008 Släppte boken ”Italienska Desserter” tillsammans med Bo Hagström, som blev utvald till Sveriges bästa italienska kokbok 2009 samt framröstad som världens 4:e bästa italienska kokbok 2010 i World Cookbook Award, Paris
2010-2011 Konsult för Profilrestauranger AB
2009-2010 Konsult Grand Hôtel Tenan, Marstrand
Utöver detta har han medverkat på TV, radio, press och gjort gästspel världen över. Praktiserat på några av Europas bästa restauranger.
Robert Maglia/Maglia Gourmetservice
Slottsskogsgatan 55c
414 70 Göteborg
Tel: 0708-444599
Mail: maglia@mail.com