Referenser

 

Lite fakta om Robert Maglia

Robert Maglia-46 år, konsult och matlagare från Göteborg med italiensk pappa

Utbildad kock och konditor

Arbetar idag som konsult i det egna företaget Maglia Gourmetservice.

Har jobbat i toppskiktet inom svensk gastronomi de senaste 15 åren med bla internationella tävlingar, matgästspel och föreläsningar runt om i världen. Ofta då tillsammans med kollega Leif Mannerström.

Leif är en nära vän och har varit min mentor sedan 20 år tillbaka.

Drivit ett flertal av Sveriges bästa restauranger såsom Belle Avenue, Kattegatt Gastronomi, Divino…

Produktutvecklar och samarbetar idag med varumärken såsom Bergstrand´s Kaffe med eget kaffe (Miscela di Maglia), Lunchexpress med en serie om 5 rätter italiensk mat, Meny Italiana och Cascina San Cassiano (italienska delikatesser) Werners Gourmetservice (exklusiva livsmedel) Gbg o co

 

Här följer lite mer info med bla tidigare arbetsplatser.

 

1991 Souschef på anrika Restaurang Gösta´s på Södra Vägen, numera Linnéa

 

1992 Köksmästare på Restaurang Andra Våningen tillsammans med Crister Svantesson, Göteborg

 

1993 Arbete på Restaurant Saison, Köpenhamn under Erwin Lauterbach

 

1993-1996 Köksmästare på Belle Avenue, Park Avenue Hotel, Göteborg tillsammans med Crister Svantesson

 

1996-97 Arbete som chef de partie på Restaurang Bagatelle, 2 stjärnor Guide Michelin, Oslo under Eyvind Hellström. Nordens då enda 2 stjärniga restaurang.

 

1997-1999 Köksmästare på Kattegatt Gastronomi och Logi i Torekov. Vald till Sveriges bästa restaurang 1998 av Gourmet (White Guide)

 

1998 Finalist Årets kock

 

1998,”Anklever Maglia” vald till ”Årets rätt -alla kategorier”, utav tidningen Gourmet

 

2000-2002, Öppnade och drev egna restaurangen Bistro 1965 som valdes till Sveriges 14:e bästa restaurang i Sverige utav tidningen Gourmet

 

2002  Vald till ”Årets mest intressanta matlagare i Sverige”, utav tidningen Gourmet

 

2002  Pris för ”Årets krog” utav tidningen Gourmet med egna Restaurangen Bistro 1965 i Göteborg

 

2002-2004 Arbete med Leif Mannerström, Sjömagasinet, Göteborg

 

 

2003, 5:e plats, EM i matlagning ”Gualtiero Marchesi Award”, Milano

 

2004-2006  Konsult och driftsansvarig för Restaurang Undici, Stockholm

 

2005  Silver i Svenska VM uttagningen för kockar ”Bocuse dór”

 

2006-2008  Konsult och kökschef för Restaurang Divino , Stockholm, utvald till Sveriges bästa italienska restaurang utav White Guide

 

2007  Silver i Svenska VM uttagningen för kockar ”Bocuse dór”

2007  Silvermedalj individuellt  i EM för professionella kockar ”Nordic Challenge”, Köpenhamn

 

2007  7:e plats ”Kockarnas Kock” i Sverige (Sveriges mest meriterade kockar utser varje år de 20 mest inflytelserika kockarna i landet)

 

2008-2009  Konsult/Frilans, ägare av italiensk delibutik Göteborg

 

2008  Släppte boken ”Italienska Desserter” tillsammans med Bo Hagström, som blev utvald till Sveriges bästa italienska kokbok 2009 samt framröstad som världens 4:e bästa italienska kokbok 2010 i World Cookbook Award, Paris

 

2010-2011  Konsult för Profilrestauranger AB

 

2009-2010 Konsult Grand Hôtel Tenan, Marstrand

 

 

 

Utöver detta har han medverkat på TV, radio, press och gjort gästspel världen över. Praktiserat på några av Europas bästa restauranger.

 

Robert Maglia/Maglia Gourmetservice

Slottsskogsgatan 55c

414 70 Göteborg

Tel: 0708-444599

Mail: maglia@mail.com